3) Tam bağımlı engelli birey olarak; engel durumuna göre engel oranı %50 ve üzeri olduğu tespit edilenlerden doku, organ ve/veya fonksiyon kaybı ve/veya psikiyatri tanısı bağlantılı olarak muhakeme yeteneği değerlendirilmesine göre günlük yaşam aktivitelerini yardım almasına rağmen kendi başına gerçekleştiremeyen kişiler olarak tanımlanmıştır.
5) Erişkinler İçin Sağlık Kurulu Raporunu verecek heyetlere Kurul başkanının teklifi ve başhekimin onayı ile diğer branşlardan erişkinin hastalık durumuna göre kurula ilgili branş uzmanı davet edilebilecek; katılacak ilgili branş uzmanı geçici kurul üyesi olarak raporları imzalayacak.
6) Hastanın teşhis ve tedavisinde bizzat görev almış hekim veya hekimler sağlık kuruluna katılarak görüş bildirebilecek.
7) Engelli raporunun başvuru tarihinden itibaren en geç otuz gün içinde tamamlanacağı belirtilmiştir.
8) Erişkinler İçin Terör, Kaza ve Yaralanmaya Bağlı Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporu, kurumlar tarafından resmi yazı ile terör/kaza/yaralanmaya ilişkin belgelerle birlikte yetkili sağlık kurum ve kuruluşundan talep edilebilecek. Bu raporlara ilişkin işlem bedelleri kurumlarınca karşılanacak.
9) Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce 18 yaş üstü engelliler için düzenlenmiş sürekli ibareli sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerliğini koruyacak olup, bu oranlara dayanılarak sağlanmış istihdam, eğitim, sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için süreli raporlarda rapor süresinin bitimine kadar kurumlarca rapor istenemeyecektir. Engelli raporları sürekli veya süreli olarak düzenlenecek; raporda geçerlilik süresi mutlaka belirtilecek.
Çocuklar İçin Özel Gereksinim Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik için tıklayınız. Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik için tıklayınız.